Evde badana yapmak çoğumuzun düşlediği bir konu olmakla birlikte kendiniz badana yapacaksanız bu yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz

Ev badanası nasıl yapılır konusunda merak ettiklerinizi kesinlikle gidermeniz gerekir. Bunun asıl nedeni ise yanlış yapılabilecek işlemler sonucunda çeşitli sorunlar yaşayabilme olasılığınızdır. Sizler bazı püf noktaları dikkate alarak badana işlemlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Badana yapmanın kolay yolu olarak öncelikle ihtiyacınız olan malzemeleri belirlemeniz sizin için oldukça önemlidir. Eksiksiz bir malzeme listesi hazırlayıp bu malzemeler ile boyanızı kesintisiz ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler,

  • Boyanızı koyacağını bir kap
  • Rulo
  • Fırça
  • Boyanızın incelik ayarını yapmanız için su. %5 oranında eklemeniz yeterli olacaktır.
  • Boya ile suyu karıştırmak için karıştırıcı
  • Var olan eski boyayı kazımak için spatula
  • Maskeleme bandı
  • Merdiven veya sandalye

Bu malzemeler toparladığınızda boya işlemi için hazırsınız demektir. Malzeme hazırlığımızı yaptıktan sonra boyanacak olan alanında hazırlıklarını gerçekleştirmemiz gerekir. Odada zemin, süpürgelikler, pencereler ve varsa eşyalar boyadan korunmalıdır. Bu korumayı yapmak içinse naylon ve maskeleme bandı oldukça işimize yarayacaktır. Öncelikle eğer mümkünse eşyalarınızın hepsini dışarı çıkarmanız daha rahat bir şekilde badana yapmanızı sağlayacaktır. Eğer çıkarma şansınız yoksa naylon ile çok iyi bir şekilde örtmelisiniz. Duvardan uzaklaştırarak odanın merkezinde eşyaları toparlamanız sizin için daha pratik olacaktır. Süpürgelikleri ve pencereleri maskeme bantları ile bantlayabilirsiniz. Bantlama işlemlerini özenle yapmanız boya sonrasında boya kalıntılarını çıkarmak için daha az zaman harcamanız demektir.

Badana için bu hazırlıkları gerçekleştirdikten sonra duvarları temizlememiz gerekir. Öncelikle duvarlarda çıkıntılar, çeşitli kalıntılar varsa bunları spatula ile kazımalıyız ki düz bir boya olsun. Ayrıca duvarlarda göçükler varsa bu göçükleri alçı ile kapatmamız gerekir. Bu işlemleri sonrasında nemli bez ile duvarı temizlememiz gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken duvarı ıslak bırakmamaktır. Çünkü ıslak yüzeye boya yapıldığında boya sağlıklı bir şekilde duvara nüfus etmez.

Bütün bu hazırlıklar sonrasında artık boya yapmaya başlayabilirsiniz. Aldığımız boyamızı inceltmek için yukarıda söylediğimiz gibi %5 oranında su eklememiz ve karıştırmamız gerekmektedir. Bu işlemi yaparken suyu çok kaçırmanız boyanın kalitesini de düşürmektedir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde su karışımını gerçekleştirmeniz gerekir.  Boyanızı hazırladıktan sonra rulo ile boya yapmanın incelikleri konusunda detaylara geçebilirsiniz. Kestirme fırçası ile duvarların köşelerinin öncelikle boyayın. Burada fırçaya çok boya almaktan her zaman kaçının. Bu işlemi bitirdikten sonra rulonuz ile evde badana yapmaya başlayabilirsiniz. Rulonuzu boyaya batırdıktan sonra hemen çıkarmayın. Fazla olan boyanın süzülmesini bekleyin. Bu hem ruloda fazla boya olmasını engeller hem de boyanın israf edilmemesini sağlar. Daha sonrasında yukarıdan aşağı doğru boyama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizlerde bu noktalara dikkat ederek evinizde veya iş yerinizde harika boyalar yapabilirsiniz.

Ücretsiz ekspert hizmetlerinden faydalanmanın tam zamanı !

Sizin için boya badana yapmak zahmetli geldi ise İstanbul’un her bölgesine hizmet veren ekiplerimize ulaşarak ev boyama fiyatı alabilirsiniz.

Eşyalı ev boyama, işyeri boyama, boyacı ustası sayfalarımıza da göz atabilirsiniz.

Mesleki yeterlilik kurumunun boya sektörü ile ilgili yazmış olduğu habere ayrıca göz atabilirsiniz.

https://www.usta.web.tr/evde-badana-yapmak/

Derecelendir
[Total: 3 Average: 5]