Ahşap mobilya boyama, eskimiş mobilyalarınızın ahşap kısımlarını ahşap mobilya boyama işlemi ile yenilemeniz mümkün olabilmektedir.
Ahşap mobilya boyama, her ne kadar geçmişte tercih edilmese de, günümüzde mümkün hale gelmiştir. Gelişen teknolojinin sayesinde ahşap yüzeyler için üretilen boya çeşitleri ile renk dönüşümlerine de gidebilmek mümkündür.
Ahşap mobilya boyama ile birlikte boyanacak yüzeye boya ile ahşap görünüm dahi verilebilmektedir. Yada sadece cilalama yapılarak özgün şeklinin korunması da sağlanmaktadır.
Boyacı Ustası eşliğinde ahşap boyama
Ahşap mobilya boyama uygulaması için boya badana ustasının da kendisini bu yönde geliştirmiş olması gerekmektedir. Normal bir ev veya işyeri boyama uygulamasından farklı püf noktalarının olduğu gözden kaçmamalıdır.
Ne şekilde boyaya başlayacağı, hangi durumlarda macun ile tadilat yapması gerektiği ve hangi tür boya kullanması gerektiğini bilmesi önemli kriterlerlerden bazılarıdır
.
Bilinmeyen veya ahşap yüzeye tutunamayacak olan boya çeşidi ile boya yapılması zeminin doğal görüntüsünü bozmaktadır. Dolayısı ile uygulanacak işlem zemine uygun boya çeşidi ile yapılmalıdır ki; zemin doğallığını koruyabilsin.
Bu tür uygulama işlemine genellikle renk atması; güneş ışığından dolayı renk açılması veya mobilyanın ortam rengine uymamasından dolayı gereksinim duyulmaktadır.
Tabi ki birde yeni dekorasyona uygun olabilmesini göz ardı etmemek gerekmektedir.
Boya badana ustaları bu konuda sizlere en hızlı dönüş yapabilecek kişilerdir.
Boya Badana ustası kendini bu konuda geliştirmiş ise sizlere kaliteli bir hizmet ile dönüş yapabilecektir.
Uygulama esnasında dikkat edilmesi gerekenler
Ahşap Mobilya Boyamaları’nda en önemli noktalardan biri de zeminin boyaya hazır hale getirilmesidir. Yerinde yapılacak bu işlem için öncelikle boya rengi seçilmeli ona göre hazırlık yapılmalıdır. Aynı renk kalacaksa zemin hazırlığı daha kolay, farklı bir renge geçiş yapılacaksa hazırlık aşaması daha zorlayıcı olmaktadır.
Ahşap boyama zemin hazırlığı aşaması
Zeminin hazırlığı; ahşap yüzeyin kontrol edilmesi ile başlar. Çürümüş,kırılmış veya çatlamış olan noktalar ahşap macunu yardımı ile tamir edilir. Tamir edilen noktalar kuruduktan sonra ahşap zımparası ile yüzey zımparalanır.
Zımpara yardımı ile pürüzsüz hale getirilen zemine ilk kat olan astar boyası yapılır. Astar boya şeffaf veya renkli olabilmektedir. Renk değişimlerine göre hangi renk seçildi ise ona göre astar boya kullanılmalıdır.
Astar boya işleminden sonra özel ahşap boyasının ilk katı yüzeye uygulanır. İlk kat uygulamasının ardından ikinci yani son kat boyama işlemi yapılır, kurumaya bırakılır.
Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanın
Ahşap mobilya boyama yukarıda anlatılan işlemler sırası ile tamamlanmış olur.
Kendisini boya badana uygulaması kadar, ahşap mobilya uygulamasında da geliştiren firmamıza iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.
Bununla birlikte Boyacı ustası , boya badana, İşyeri Boyama ve Villa Boyama makalelerimizi inceleyebilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.
Boyaya renk veren pigmentler ile ilgili bilgi veren makaleye bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.